Ozzy Osbourne

OzzyO.jpg

OZZY OSBOURNE feirer sin imponerende karriere som rockens største ikon med en siste avskjedsturne; FAREWELL WORLD TOUR.  Onsdag 20. Juni 2018 headliner gudfaren av heavy metal Tons Of Rock i Halden.

Fem tiår, 18262 dager og mer enn 2500 konserter. Karrieren er imponerende og myteomspunnet.  OZZY OSBOURNE (68) har siden 70-tallet herjet scener verden rundt som frontfigur i legendariske Black Sabbath, et band beskrevet som verdens første og største heavy metal band. Gudfaren av heavy metal har hatt enda større  suksess med sin solokarriere og har tilsammen solgt over 100 millioner album på verdens basis. Den kommende avskjedsturneen til, OZZY OSBOURNE, Rock & Roll Hall of Fame inductee og Grammy vinnende sanger og låtskriveren vil feire mer enn 5 tiår som liveartist. Som inkluderer både solokarriere og frontfigur og sanger i Black Sabbath. Turneen skal ta OZZY rundt hele verden og forventes og vare til 2020.  -People keep asking me when I’m retiring,” sier OZZY.  “This will be my final world tour, but I can’t say I won’t do some shows here and there.

OZZY har med seg gitarlegenden Zakk Wylde (gitar), Blasko (bass), Tommy Clufetos (trommer) and Adam Wakeman (keyboards). Turnestart er lagt til Mexico i  2018 før den fortsetter til Sør Amerika. Deretter seks uker i Europa som headlinere for solokonserter og festivaler. 20. Juni står Norge, Halden og Tons of Rock for tur. 

W.A.S.P

WASP.jpg

W.A.S.P. er et av tidenes hardrock-band og sjefen selv, Blackie Lawless, er en av sjangerens store ikoner. Bandet gjennomførte en enormt suksessfull Europaturné i 2017, og i Oslo spilte de for et Rockefeller som var utsolgt lenge i forkant. I 2018 jobbes det med en film om legendene, og bandet gjør noen få utvalgte show. Konserten på Tons of Rock 21. Juni blir ekslusiv, deres eneste
show i Norge i 2018.

equinox

Equinox.png

EQUINOX sprengte alle grenser da de på slutten av 80-tallet satte thrashmetal på kartet i Norge. Bandet er omtalt som et av de mest innflytelsesrike og innovative metalbandene fra Norge noen gang, og albumet ”Auf Wiedersehen” står som en bauta i norsk musikkhistorie.

arch enemy

ArchEnemy.jpg

Svenskene i ARCH ENEMY har med sin melodiøse death metal stått for en av vinterens mest suksessrike turneer. Frontet av sjangerens råeste dame, den canadiske Alissa White-Gluz, har de herjet Europa med vanvittige salgstall. Oslo-konserten 1. Februar var utsolgt, og i sommer topper de en rekke festivaler. Du ser de ekslusivt sammen med Ozzy Osbourne på Fredriksten Festning den 20. juni.

At The Gates

At-the-gates.jpg

Sverige = Death Metal, og kongene av Gøteborg heter At The Gates. Endelig kommer de over grensa for å få Fredriksten festning til å riste med nytt album og klassikere som Slaughter of the soul.

Alestorm

alestorm2.jpg

Det blir garantert høy allsang faktor når de skotske piratene i Alestorm svinger begeret på festningen. Bandet selger ut show verden rundt og i juni er det Halden som skal skjendes og herjes med.

Epica

sort.jpg

Anført av den strålende Simone Simon levere nederlandske Epica storslått,  symfonisk og progressiv metal som få andre. Det spares ikke på noe når dette fyrverkeriet av et band går på scena. En garantert publikumsfavoritt på Tons of Rock.

wardruna

Wadruna.jpg

Wardruna er en av Norges største musikalske eksportvarer.  20.Juni kommer de til historiske Fredriksten Festning for å gi oss en leksjon i norsk kulturarv. Dette blir en mektig og storslått opplevelse. Konserten blir Wardrunas eneste konsert på Østlandet 2018. 

While she sleeps

while-she-sleeps.jpg

Dette bandet er i ferd med å eksplodere. Sist gang i Norge var de sammen med Bring me the horizon,  nå er de endelig tilbake for et full festivalshow på Tons of Rock. Dette engelske metalcore bandet som for noen år siden ble kåret til årets nykommer av Kerrang har allerede etablert seg som en av sjangerens feteste band, og vil trekke mye folk til Halden denne helgen.

Carach Angren

Carach-Angren2.jpg

Innovativ, skremmende og symfonisk black metal fra Nederland. Med horror inspirerte tekster, har de sitt helt eget kaotiske univers. Bandets mesterhjerne Clemens har skrevt musikk til flere filmer samt stått bak orkestrering på Rammsteins frontmann Till Lindemann sitt solo album.

witchcraft

Witchcraft.jpg

Kultheltene i WITCHCRAFT er tilbake. En av Sveriges absolutt beste hardrock band kommer til Tons of Rock 21.Juni. Bandet var et av de første bandene som dro i gang 70-tals retrorock bølgen med sin psykedeliske og fengende hardrock. Bandet har ikke spilt live på flere år, men nå gjenoppstår de på Tons of Rock. 

Audrey Horne

Audrey_Horne2.jpg

Ingen leverer fete bredbente hardrockriff som bergenserne i Audrey Horne. Dette godstoget av et liveband er klare med nytt album i 2018, og da er de en selvfølgelighet på Tons of Rock.

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY

TheGoodTheBadAndTheZugly.jpg

«Misanthropical House» er tittelen på det som fort kan være 2018s beste rockealbum. Hadelands- banden i THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY hylles av hele musikk-Norge for dette vanvittig fete albumet. Oslo-konserten i helga var klin utsolgt og bandet var råere enn noen gang. Interessen har spredt seg internasjonalt og gjengen er klare for massive Hellfest, men ikke før de har rocket løs på Tons of Rock den 22. Juni.

gothminister

Gothminister.jpg

Gothminister opplever braksuksess nedover Europa med sitt nye album sitt nye album ”The Other Side”. Singlene herjer de tyske listene og  21.juni kommer de til Tons of Rock med et spesielt show med Anette Gil som gjestevokalist. 

Girlschool

sort.jpg

Bandet som herjet 80 tallet verden rundt med sin dundrende NWOBHM. Tatt under vingene av selveste Lemmy fra Mötorhead. Onsdag 20. Juni skal Girlschool gi oss en historieleksjon når deres 40 års jubileumsturne ankommer festningen

Skeletonwitch

Skeletonwitch2.jpg

Svart og fet Thrash metal er det vi kan forvente fra amerikanerne i Skeletonwitch. Bandet har gitt ut 5 album, og kommer med nytt album før Tons of Rock. Bandet har turnert flere runder med bla Kvelertak i USA, og til sommeren komme de for første gang til Tons of Rock.

Føss

sort.jpg

Føss var på plakaten for Tons of Rock 2017, men vinden satte en stopper for dem. Da har vi selvsagt invitert dem tilbake til Tons of Rock 2018 slik at folk får se hvilket steintøft band dette er. 

in vain

InVain.jpg

Sørlendingene i IN VAIN er aktuelle med albumet «Currents», som kan ta deres karriere til nye høyder. Albumet får så mye bra kritikk at det er helt tullete, og det er virkelig ikke rart. Bandet har etablert en solid fanbase verden over med sin progressive og melodiøse ekstrem-metal. Noen band går sine egne veier kompromissløst, og vi er glade for at veien til In Vain går til Halden den
20. Juni.

Tusmørke

tusmørke2.jpg

Tusmørke tar oss inn i en eventyrverden av prog, rock, metal, barnemusikk og hvem vet ikke hva. Å være på en Tusmørke konsert er en opplevelse som man ikke kan beskrives. Bli med når denne herlige gjengen inviterer til ritualer på festningen.

Mantar

Mantar.jpg

Doom, punk og black metal er tre stikkord som gir en indikasjon om hva som kan ventes når Tysklands tyngste duo, MANTAR, kommer til Tons of Rock. Ja, vi snakker om to personer, selv om det kan høres ut som en hel armé. Bandet har vakt internasjonal oppmerksomhet de siste to åra, og endelig kommer de til Norge!

Alice in chains

AliceInChains.jpg

Alice in Chains er av flere omtalt som et av de største og mest innflytelsesrike rockebanda. Med en rekke Grammy nominasjoner i bagasjen og med imponerende 20 millioner solgte album. Bandet fikk sitt gjennombrudd tidlig 90 tall da Seattle- bølgen herjet over musikkindustrien og påvirket en hel generasjon med sin blytunge rock. Albumene ”Dirt” og ”Jar Of Flies” blir til stadighet nevnt blant rockehistoriens store album og ga bandet et lojalt publikum som har fulgt dem siden. Et publikum som endelig kan se bandet på festival i Norge. Torsdag 21.juni headliner Alice in Chains Tons of Rock festivalen.

Helloween

Helloween-Pumpkins-United-2017-1-s_w-by-Tom-Lichtenwalter.jpg

Essensen av heavy metal, grunnleggerne av power metal, kongene av tysk hardrock. Det blir en historisk kveld når de tyske metal legendene samler original medlemmer til et helt unikt show. Endelig er  Kai Hansen og Michael Kiske er tilbake i Helloween, og den kommende turneen selger ut store konsertlokaler verden rundt.  Tons of Rock blir deres eksklusivt eneste Pumpkins United show i Norge.

Kvelertak

Ingen norske band har hatt en større kometkarriere enn Kvelertak. Bandet tar sjumilsteg hvert år. I disse dager turnerer de Europa rundt som special guests med Metallica. I Juni kommer de til Tons of Rock for å vise at de er norsk rocks ubestridte ledestjerne.

opeth

Opeth.jpg

Vi er ekstremt glade for å kunne presentere Sveriges stolthet OPETH til Tons of Rock. Musikkmagasinet Kerrang! kaller dem "planetens mest unike band”, og vi kan ikke være mer enige. Fredag 22.Juni gjør de sin EKSKLUSIVT eneste konsert i Norge i 2018 på Fredriksten festning i Halden. 

Exodus

EXODUS---Bay-Bridge-2-(Overcast)-by-Bruce-Getty.jpg

Vi har hatt besøk av flere av de store amerikanske vestkyst thrash heltene, og endelig kommer Exodus. Kirk Hammet startet sin karriere i Exodus, og videre har Slayer ikonet Gary Holt vært sjef i bandet. Bare å varme opp nakkemusklene til riff bonansa.

Skambankt

Skambankt-2018-Foto-Eirik-Halvorsen-2.jpg

Kaizers Orchestra gitarist Terje slapp Skambankt som en bombe på den norske rockescene tidlig på 2000 talet. Nå er bandet igjen album aktuelle, og kommer med fet norsk hardrock med norske tekster til Tons of Rock.

gåte

Gpte.jpg

Et av 2018s største og mest overraskende comeback står folkerock-trønderen i GÅTE for. Billettene til de første konsertene ble umiddelbart revet vekk da bandet annonserte at de var tilbake, og vi er ekstremt stolte av å presentere Gåte og en helt unik konsertopplevelse på historiske Fredriksten Festning i sommer. Bandet er aktuelle med ny musikk, og fra de første konsertene meldes det om ekstatisk stemning. musikknyheter.no gav Oslo-konserten 10/10 poeng og uttalte at «Gåte er et av Noregs beste live-band».

Marduk

marduk2.jpg

Sveriges definitive Black Metal flaggskip Marduk tar endelig turen over grensen til Halden.  Siden oppstarten i 1990 har dette krigsmaskineriet marsjert verden over og erobret by etter by. Beinhard black metal med blasfemiske og historisk inspirerte tekster og et fandenivoldsk live show er det som venter oss på Fredriksten Festning.

Abbath

Abbath.jpg

 Norsk metals mest karismatiske frontmann ABBATH er klar for Tons of Rock. Siden bruddet med legendariske Immortal har han marsjert videre med sitt nye band Abbath. 21.Juni gjør Abbath sin EKSKLUSIVT  eneste konsert i Norge 2018  på Fredriksten Festning. Det blir en magisk kveld med Abbath låter og klassikere fra Immortal tiden. 

soulfly

Soulfly.jpg

Max Cavalera… Bare navnet får de fleste som digger metal til å ville riste løs. Max grunnla Sepultura på 80-tallet, og har videreført sin musikk i mange prosjekter. Siden slutten av 90-tallet har SOULFLY vært hans hjertebarn, og til våren er de aktuelle med nytt album. Festningen vil gynge når Max og Soulfly gjør sommerens eneste konsert i Norge den 22. Juni i Halden.

Gaahls Wyrd

gaahls-wyrd1bw2.jpg

En av Norges mest omstridte og karismatiske vokalister er omsider klar for Tons of Rock. Med seg har han et fanatisk band, og vi gleder oss til en mørk seanse når Gaahl fremfører låter fra hele sin karriere.

black debbath

BlackDebbath2.jpg

Ingen Tons of Rock uten Black Debbath. I 2014 åpnet de den første Tons of Rock festivalen med brask og bram, og siden den gang har de dukket opp på festningen hvert eneste år i juni. Når Tons of Rock feirer 5 år er det bare et band som kan avslutte festivalen, og det ryktes om nye låter og et spektakulært show.

coven

Coven.jpg

Grunnleggerne av okkult rocken kommer til Norge!! Mild sagt legendariske og mystiske COVEN med ypperste prestinnen Jinx Dawson i spissen kommer til Tons of Rock 22.Juni. Bandet som siden slutten av 1960-tallet har inspirerte generasjoner av band kommer for en eksklusiv okkult messe på Fredriksten festning. 

Imperial State Electric

ImperialStateElectric.jpg

Nick Andersson er et av Sveriges største rockenavn.  Trommis i ikoniske Entobed, frontmann i rockelegendene The Hellacopters. Men når er det hand hjertebarn nummer 1 det handler om. Imperial State Electric leverer beintøff rock av ypperste klasse, og endelig er de klare for Tons of Rock

Malignant Eternal

Malignat.jpg

Bandet gikk opp i røyk på begynnelsen av 2000-tallet etter å ha sveipet innom både symfonisk black metal og mer industrielle toner utover 90-tallet. Siden den gang har gjengen befattet seg med ulike metal-relaterte «aktiviteter»: Vokalist Torgrim Øyre har syslet med metal-festivalene Hole in the Sky og Beyond the Gates, Arve «Ice Dale» Isdal har funnet et nytt hjem i Enslaved, mens
trommeslager Ivar Thormodsæther er konsert-trommis for Ulver. Nå smeller de tilbake på Tons of Rock! 2018-besetningen kompletteres av originalmedlem Brynjulv Guddal, gitarist Tom Stien, Roy Ole Førland og Eld fra Gaahls WYRD.

Battle Beast

BattleBeast2016e2.jpg

Finske Battle Beast leverer heavy metal slagere på bestilling, og det vil koke når de kommer til Tons of Rock.  Bandet har hatt en rivende utvikling og videoene deres har millioner av views på youtube. Noora Louhimo er en ekstremt karismatisk frontkvinne som vil imponere mange i Halden i sommer.

Lüt

LUT.jpg

Norges hotteste rockeband og P3 GULL nominerte Lüt fra Tromsø er klare for Tons Of Rock. Interessen rund bandet er eksplosiv og Metallicas trommeslager Lars Ulrich skrøt nylig hemningsløst av bandet på sitt radiprogram ”Its Electric”

Whordom Rife

WhordomRife.jpg

Kompromissløs og stemningsfull norsk black metal. Whordom Rife er siste tilskudd i rekken av Terratur Possessions sterke utgivelser. Bandet leverte en strålende konsert på Beyond the gates, og vi gleder oss stort til høymesse fra Nidaros på Fredriksten Festning.

Sibiir

Sibir.jpg

Beintøffe riff og dystre stemninger er en enkel beskrivelse av Sibiir. Men det finnes ingen enkel måte å dekke alle fargene ved dette bandet. Det er noe rått og kompromissløst som er helt unikt, og det er nok noe av grunnen til at både Kvelertak og Enslaved har tatt dem med på turne. Dette er et band du skal sjekke ut.

ragnarok

sort.jpg

Fra Østfolds mørke skoger kommer Sarpsborg legionen RAGNAROK. Anført av bandleder og vokalist Jontho skal de endelig innta Fredriksten Festning med sin kompromissløse black metal. 


Programendringer kan forekomme. Kjøpte billetter refunderes ikke