Ozzy Osbourne

OzzyO.jpg

OZZY OSBOURNE feirer sin imponerende karriere som rockens største ikon med en siste avskjedsturne; FAREWELL WORLD TOUR.  Onsdag 20. Juni 2018 headliner gudfaren av heavy metal Tons Of Rock i Halden.

Fem tiår, 18262 dager og mer enn 2500 konserter. Karrieren er imponerende og myteomspunnet.  OZZY OSBOURNE (68) har siden 70-tallet herjet scener verden rundt som frontfigur i legendariske Black Sabbath, et band beskrevet som verdens første og største heavy metal band. Gudfaren av heavy metal har hatt enda større  suksess med sin solokarriere og har tilsammen solgt over 100 millioner album på verdens basis. Den kommende avskjedsturneen til, OZZY OSBOURNE, Rock & Roll Hall of Fame inductee og Grammy vinnende sanger og låtskriveren vil feire mer enn 5 tiår som liveartist. Som inkluderer både solokarriere og frontfigur og sanger i Black Sabbath. Turneen skal ta OZZY rundt hele verden og forventes og vare til 2020.  -People keep asking me when I’m retiring,” sier OZZY.  “This will be my final world tour, but I can’t say I won’t do some shows here and there.

OZZY har med seg gitarlegenden Zakk Wylde (gitar), Blasko (bass), Tommy Clufetos (trommer) and Adam Wakeman (keyboards). Turnestart er lagt til Mexico i  2018 før den fortsetter til Sør Amerika. Deretter seks uker i Europa som headlinere for solokonserter og festivaler. 20. Juni står Norge, Halden og Tons of Rock for tur. 

equinox

Equinox.png

EQUINOX sprengte alle grenser da de på slutten av 80-tallet satte thrashmetal på kartet i Norge. Bandet er omtalt som et av de mest innflytelsesrike og innovative metalbandene fra Norge noen gang, og albumet ”Auf Wiedersehen” står som en bauta i norsk musikkhistorie.

At The Gates

At-the-gates.jpg

Sverige = Death Metal, og kongene av Gøteborg heter At The Gates. Endelig kommer de over grensa for å få Fredriksten festning til å riste med nytt album og klassikere som Slaughter of the soul.

Alestorm

alestorm2.jpg

Det blir garantert høy allsang faktor når de skotske piratene i Alestorm svinger begeret på festningen. Bandet selger ut show verden rundt og i juni er det Halden som skal skjendes og herjes med.

Epica

sort.jpg

Anført av den strålende Simone Simon levere nederlandske Epica storslått,  symfonisk og progressiv metal som få andre. Det spares ikke på noe når dette fyrverkeriet av et band går på scena. En garantert publikumsfavoritt på Tons of Rock.

warduna

Wadruna.jpg

Warduna er en av Norges største musikalske eksportvarer.  20.Juni kommer de til historiske Fredriksten Festning for å gi oss en leksjon i norsk kulturarv. Dette blir en mektig og storslått opplevelse. Konserten blir Wardrunas eneste konsert på Østlandet 2018. 

While she sleeps

while-she-sleeps.jpg

Dette bandet er i ferd med å eksplodere. Sist gang i Norge var de sammen med Bring me the horizon,  nå er de endelig tilbake for et full festivalshow på Tons of Rock. Dette engelske metalcore bandet som for noen år siden ble kåret til årets nykommer av Kerrang har allerede etablert seg som en av sjangerens feteste band, og vil trekke mye folk til Halden denne helgen.

Carach Angren

Carach-Angren2.jpg

Innovativ, skremmende og symfonisk black metal fra Nederland. Med horror inspirerte tekster, har de sitt helt eget kaotiske univers. Bandets mesterhjerne Clemens har skrevt musikk til flere filmer samt stått bak orkestrering på Rammsteins frontmann Till Lindemann sitt solo album.

witchcraft

Witchcraft.jpg

Kultheltene i WITCHCRAFT er tilbake. En av Sveriges absolutt beste hardrock band kommer til Tons of Rock 21.Juni. Bandet var et av de første bandene som dro i gang 70-tals retrorock bølgen med sin psykedeliske og fengende hardrock. Bandet har ikke spilt live på flere år, men nå gjenoppstår de på Tons of Rock. 

Audrey Horne

Audrey_Horne2.jpg

Ingen leverer fete bredbente hardrockriff som bergenserne i Audrey Horne. Dette godstoget av et liveband er klare med nytt album i 2018, og da er de en selvfølgelighet på Tons of Rock.

gothminister

Gothminister.jpg

Gothminister opplever braksuksess nedover Europa med sitt nye album sitt nye album ”The Other Side”. Singlene herjer de tyske listene og  21.juni kommer de til Tons of Rock med et spesielt show med Anette Gil som gjestevokalist. 

Girlschool

sort.jpg

Bandet som herjet 80 tallet verden rundt med sin dundrende NWOBHM. Tatt under vingene av selveste Lemmy fra Mötorhead. Onsdag 20. Juni skal Girlschool gi oss en historieleksjon når deres 40 års jubileumsturne ankommer festningen

Skeletonwitch

Skeletonwitch2.jpg

Svart og fet Thrash metal er det vi kan forvente fra amerikanerne i Skeletonwitch. Bandet har gitt ut 5 album, og kommer med nytt album før Tons of Rock. Bandet har turnert flere runder med bla Kvelertak i USA, og til sommeren komme de for første gang til Tons of Rock.

Føss

sort.jpg

Føss var på plakaten for Tons of Rock 2017, men vinden satte en stopper for dem. Da har vi selvsagt invitert dem tilbake til Tons of Rock 2018 slik at folk får se hvilket steintøft band dette er. 

Tusmørke

tusmørke2.jpg

Tusmørke tar oss inn i en eventyrverden av prog, rock, metal, barnemusikk og hvem vet ikke hva. Å være på en Tusmørke konsert er en opplevelse som man ikke kan beskrives. Bli med når denne herlige gjengen inviterer til ritualer på festningen.

Alice in chains

AliceInChains.jpg

Alice in Chains er av flere omtalt som et av de største og mest innflytelsesrike rockebanda. Med en rekke Grammy nominasjoner i bagasjen og med imponerende 20 millioner solgte album. Bandet fikk sitt gjennombrudd tidlig 90 tall da Seattle- bølgen herjet over musikkindustrien og påvirket en hel generasjon med sin blytunge rock. Albumene ”Dirt” og ”Jar Of Flies” blir til stadighet nevnt blant rockehistoriens store album og ga bandet et lojalt publikum som har fulgt dem siden. Et publikum som endelig kan se bandet på festival i Norge. Torsdag 21.juni headliner Alice in Chains Tons of Rock festivalen.

Helloween

Helloween-Pumpkins-United-2017-1-s_w-by-Tom-Lichtenwalter.jpg

Essensen av heavy metal, grunnleggerne av power metal, kongene av tysk hardrock. Det blir en historisk kveld når de tyske metal legendene samler original medlemmer til et helt unikt show. Endelig er  Kai Hansen og Michael Kiske er tilbake i Helloween, og den kommende turneen selger ut store konsertlokaler verden rundt.  Tons of Rock blir deres eksklusivt eneste Pumpkins United show i Norge.

Kvelertak

Ingen norske band har hatt en større kometkarriere enn Kvelertak. Bandet tar sjumilsteg hvert år. I disse dager turnerer de Europa rundt som special guests med Metallica. I Juni kommer de til Tons of Rock for å vise at de er norsk rocks ubestridte ledestjerne.

opeth

Opeth.jpg

Vi er ekstremt glade for å kunne presentere Sveriges stolthet OPETH til Tons of Rock. Musikkmagasinet Kerrang! kaller dem "planetens mest unike band”, og vi kan ikke være mer enige. Fredag 22.Juni gjør de sin EKSKLUSIVT eneste konsert i Norge i 2018 på Fredriksten festning i Halden. 

Exodus

EXODUS---Bay-Bridge-2-(Overcast)-by-Bruce-Getty.jpg

Vi har hatt besøk av flere av de store amerikanske vestkyst thrash heltene, og endelig kommer Exodus. Kirk Hammet startet sin karriere i Exodus, og videre har Slayer ikonet Gary Holt vært sjef i bandet. Bare å varme opp nakkemusklene til riff bonansa.

Skambankt

Skambankt-2018-Foto-Eirik-Halvorsen-2.jpg

Kaizers Orchestra gitarist Terje slapp Skambankt som en bombe på den norske rockescene tidlig på 2000 talet. Nå er bandet igjen album aktuelle, og kommer med fet norsk hardrock med norske tekster til Tons of Rock.

Marduk

marduk2.jpg

Sveriges definitive Black Metal flaggskip Marduk tar endelig turen over grensen til Halden.  Siden oppstarten i 1990 har dette krigsmaskineriet marsjert verden over og erobret by etter by. Beinhard black metal med blasfemiske og historisk inspirerte tekster og et fandenivoldsk live show er det som venter oss på Fredriksten Festning.

Abbath

Abbath.jpg

 Norsk metals mest karismatiske frontmann ABBATH er klar for Tons of Rock. Siden bruddet med legendariske Immortal har han marsjert videre med sitt nye band Abbath. 21.Juni gjør Abbath sin EKSKLUSIVT  eneste konsert i Norge 2018  på Fredriksten Festning. Det blir en magisk kveld med Abbath låter og klassikere fra Immortal tiden. 

Gaahls Wyrd

gaahls-wyrd1bw2.jpg

En av Norges mest omstridte og karismatiske vokalister er omsider klar for Tons of Rock. Med seg har han et fanatisk band, og vi gleder oss til en mørk seanse når Gaahl fremfører låter fra hele sin karriere.

coven

Coven.jpg

Grunnleggerne av okkult rocken kommer til Norge!! Mild sagt legendariske og mystiske COVEN med ypperste prestinnen Jinx Dawson i spissen kommer til Tons of Rock 22.Juni. Bandet som siden slutten av 1960-tallet har inspirerte generasjoner av band kommer for en eksklusiv okkult messe på Fredriksten festning. 

Imperial State Electric

ImperialStateElectric.jpg

Nick Andersson er et av Sveriges største rockenavn.  Trommis i ikoniske Entobed, frontmann i rockelegendene The Hellacopters. Men når er det hand hjertebarn nummer 1 det handler om. Imperial State Electric leverer beintøff rock av ypperste klasse, og endelig er de klare for Tons of Rock

Battle Beast

BattleBeast2016e2.jpg

Finske Battle Beast leverer heavy metal slagere på bestilling, og det vil koke når de kommer til Tons of Rock.  Bandet har hatt en rivende utvikling og videoene deres har millioner av views på youtube. Noora Louhimo er en ekstremt karismatisk frontkvinne som vil imponere mange i Halden i sommer.

Lüt

LUT.jpg

Norges hotteste rockeband og P3 GULL nominerte Lüt fra Tromsø er klare for Tons Of Rock. Interessen rund bandet er eksplosiv og Metallicas trommeslager Lars Ulrich skrøt nylig hemningsløst av bandet på sitt radiprogram ”Its Electric”

Whordom Rife

WhordomRife.jpg

Kompromissløs og stemningsfull norsk black metal. Whordom Rife er siste tilskudd i rekken av Terratur Possessions sterke utgivelser. Bandet leverte en strålende konsert på Beyond the gates, og vi gleder oss stort til høymesse fra Nidaros på Fredriksten Festning.

Sibiir

Sibir.jpg

Beintøffe riff og dystre stemninger er en enkel beskrivelse av Sibiir. Men det finnes ingen enkel måte å dekke alle fargene ved dette bandet. Det er noe rått og kompromissløst som er helt unikt, og det er nok noe av grunnen til at både Kvelertak og Enslaved har tatt dem med på turne. Dette er et band du skal sjekke ut.

ragnarok

sort.jpg

Fra Østfolds mørke skoger kommer Sarpsborg legionen RAGNAROK. Anført av bandleder og vokalist Jontho skal de endelig innta Fredriksten Festning med sin kompromissløse black metal. 


Programendringer kan forekomme. Kjøpte billetter refunderes ikke